Item 1 Title
Item 2 Title
Item 2 Title

Guidning med utförsskidor nedför Åres opistade backar - helt anpassat till er nivå

Åreskutans baksida består av både mjuka och svåra offpistövergångar och passager till vild och vacker natur och den lilla byn Huså. Ta chansen att uppleva ett unikt äventyr i Åre med en av våra professionella skid-coaches tillika guider.

8 km offpist på Åreskutans baksida

Totalt erbjuds en distans på cirka 8 km offpist på Åreskutans nordbranter - från toppen (1420 m.ö.h.) ned till Gruvbacken i Huså – med utsikt över Kallsjön och fjällvärlden norrut från Åre.

Nybörjare och avancerade skidåkare är välkomna

Om ni är nybörjare eller föredrar ett lugnt tempo, anpassar vi gladeligen programmet och guidingen av Åre så att mer tid läggs på det ni vill uppleva eller uppnå. Till exempel kan vi hjälpa er att justera er slalomteknik, tillägna mer tid åt sightseeing eller varför inte kombinera de båda. Om ni i kontrast till detta vill bli utmanade på skidor med en adrenalinkick som resultat, tillägnar vi programmets större del till äventyrs-skidåkning offpist.

Kontakta Åre Skidguidning och skidcoachen tillika grundaren Peter Mellquist för mer information. Önskemål om grupper, individuell guidning, tider, mm. tas väl emot per telefon eller e-post.

Viktig information

  • Våra guider och skidcoacher talar engelska, franska och svenska
  • Våra guider och skidcoacher har flera års erfarenhet av alpin skidåkning och utlärning
  • Vi kräver individuella förkunskaper i form av grundkontroll som att bromsa, hasa och svänga
  • Vi godkänner max. 8 personer per grupp beroende på individuella kunskaper